Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 296 0875

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Szájhigiéniás kezelések:

  • Fogkő eltávolítás
  • Polírozás
  • Air Flow sópolírozás

Miért van szükség a szájhigiéniás kezelésekre?

 
Az otthoni fogápolás mellett fontos, hogy igénybe vegyük a professzionális lehetőségeket is annak érdekében, hogy megőrizzük mosolyunk szépségét, szájüregünk egészségét.
 
A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dental higiénikusok és fogorvosok is végzik.
 
A szájhigiéniás kezelés során a dental higiénikus / fogorvos teljes körűen megtisztítja ultrahangos fogkő eltávolítás során fogait a lepedéktől és fogkőtől, illetve átpolírozza, hogy sima felületet kapjon.
Majd egy szájhigiéniás tanácsadás részeként elmagyarázza, hogy mindennapjai során hogyan tudja lehető legjobban ápolni fogait.
 
A fogmosás után azonnal elkezdődik a lepedékképződés a fogainkon. S az eltávolítatlan lepedékből fogkő alakul ki, mely otthoni módszerekkel már nem eltávolítható fogainkról. A fogkő pedig nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem súlyos fogágy-betegség indukálója is lehet, ha nem kerül időben eltávolításra.
 

Milyen eljárásokkal történik a szájhigiéniás kezelés?

 
A tökéletes tisztaságot két lépésben, ahogy már az előzőekben is említettük, az ultrahangos fogkő-eltávolítás és polírozás jelenti.
 
A fogkő-eltávolítás (depurálás) során a durvább fogkövek, nagyobb szemcsék választhatóak le a fogak felszínéről. A polírozás alkalmával egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával pedig tökéletesen eltávolít minden felrakódott elszíneződést, illetve ad egy sima felületet a fogaknak, hogy azok ne legyenek élesek.
 
A professzionális szájhigiéniás kezelés tehát nem egyenlő pusztán a fogkő eltávolításával. Meg kell szüntetni az egyéb, plakkretineáló tényezőket.
 
Air Flow sópolírozás során, a nehezen hozzáférhető helyeken porfúvó polírozó kerül alkalmazásra, amely nagy nyomással apró szemcséjű porszemcséket fúj a fog felszínre, így távolítva el az apró lerakódásokat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék. Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés nem igényel semmilyen formájú fájdalomcsillapítást, hiszen fájdalommentes eljárásokat alkalmaz.
 
A szájhigiéniás kezelést évente legalább kétszer javasolt igénybe venni, hogy fogaink és a fogágy egészségessége megmaradjon.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

 


Visszahívást kérek


Grand Park Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem