Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 296 0875

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Szájhigiéniás kezelések:

  • Fogkő eltávolítás
  • Polírozás
  • Air Flow sópolírozás

Miért van szükség a szájhigiéniás kezelésekre?

 
Az otthoni fogápolás mellett fontos, hogy igénybe vegyük a professzionális lehetőségeket is annak érdekében, hogy megőrizzük mosolyunk szépségét, szájüregünk egészségét.
 
A professzionális szájhigiéniás kezeléseket erre kiképzett dental higiénikusok és fogorvosok is végzik.
 
A szájhigiéniás kezelés során a dental higiénikus / fogorvos teljes körűen megtisztítja ultrahangos fogkő eltávolítás során fogait a lepedéktől és fogkőtől, illetve átpolírozza, hogy sima felületet kapjon.
Majd egy szájhigiéniás tanácsadás részeként elmagyarázza, hogy mindennapjai során hogyan tudja lehető legjobban ápolni fogait.
 
A fogmosás után azonnal elkezdődik a lepedékképződés a fogainkon. S az eltávolítatlan lepedékből fogkő alakul ki, mely otthoni módszerekkel már nem eltávolítható fogainkról. A fogkő pedig nem csak esztétikailag nyújt zavaró látványt, hanem súlyos fogágy-betegség indukálója is lehet, ha nem kerül időben eltávolításra.
 

Milyen eljárásokkal történik a szájhigiéniás kezelés?

 
A tökéletes tisztaságot két lépésben, ahogy már az előzőekben is említettük, az ultrahangos fogkő-eltávolítás és polírozás jelenti.
 
A fogkő-eltávolítás (depurálás) során a durvább fogkövek, nagyobb szemcsék választhatóak le a fogak felszínéről. A polírozás alkalmával egy finom sörtéjű kefével és speciális polírozó pasztával pedig tökéletesen eltávolít minden felrakódott elszíneződést, illetve ad egy sima felületet a fogaknak, hogy azok ne legyenek élesek.
 
A professzionális szájhigiéniás kezelés tehát nem egyenlő pusztán a fogkő eltávolításával. Meg kell szüntetni az egyéb, plakkretineáló tényezőket.
 
Air Flow sópolírozás során, a nehezen hozzáférhető helyeken porfúvó polírozó kerül alkalmazásra, amely nagy nyomással apró szemcséjű porszemcséket fúj a fog felszínre, így távolítva el az apró lerakódásokat. Az így létrejött sima felületen nehezebben tapad meg a lepedék. Attól függően, mennyire szennyeződöttek fogaink és ínyünk, a kezelés nem igényel semmilyen formájú fájdalomcsillapítást, hiszen fájdalommentes eljárásokat alkalmaz.
 
A szájhigiéniás kezelést évente legalább kétszer javasolt igénybe venni, hogy fogaink és a fogágy egészségessége megmaradjon.
 

 
Keresse időpontért ügyfél-szolgálatunkat vagy kérjen visszahívást.
 

Aktuális Akciónk

Részletekért kattintson a képre:


Visszahívást kérek


Grand Park Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /var/www/virtual/dentalnetwork.hu/htdocs/web/inc/functions.php on line 2112