Rendelőnk telefonszáma:

+36 20 296 0875

Amennyiben a szám foglalt kérjük hívja a központi recepciónkat az alábbi elérhetőségen

+36 1 700 3930

Mit tud, és mikor van rá szükségem? Bemutatjuk az ismerős idegent: a parodontológust

Valószínűleg a tv-reklámokban gyakran hallottad a parodontózis kifejezést, ami a vérző fogíny egyik betegségére utal. Innen már könnyen kitalálható, hogy a parodontológus az a fogorvos, aki továbbképezte magát, hogy a fogíny specialistájává váljon és olyan, számunkra hasznos tudást és eljárásokat halmozzon fel, amivel akár súlyos betegségek is meggyógyíthatók a szánkban. De mikor van rá szükségünk? 

A fogínygyulladás és a rendszeres fogínyvérzés egy igen gyakori probléma a lakosság körében. A parodontológus pedig egy olyan fogorvos, aki célzottan segít nekünk olyan helyzetekben, amikor az íny állapota már nem optimális vagy amikor már nagyon súlyos ott a helyzet. Természetesen nem csak az íny az egyetlen terület, amelyre ez a különleges fogorvos fókuszál. Ezek a szakemberek ugyanis a száj más részein is dolgoznak, például olyan helyeken is, amire valószínűleg a legkevésbé sem gondolsz túl gyakran, mégis rendszeresen használod. Ilyen például az állkapcsod azon része, ami a fogaidat megtartja. A parodontológus ezen területnek is szakértője, így teljes körűen átlátja és megoldja az ott rejtőző problémáidat is.

Parodonotológus leginkább az, aki különböző ínyműtétekkel foglalkozik. Ezen felül a száj lágy részeihez köthető egyéb beavatkozások is hozzá tartoznak, sőt többnyire a szájüregi rák diagnózisok felállításával is ő foglalkozik, mivel a szájüregi daganatos betegségek hátterében általában valamilyen súlyos ínygyulladás szövődménye áll, illetve gyakran maga az ínygyulladás az előjele a daganatos betegségnek. A szájüregi lágy részek további kóros elváltozásának oka és kezelése is hozzátartozik. A parodontológus tehát az az orvos, aki a nyomába ered olyan tünetek hátterének is, amelyek időben kezelve, egy sokkal súlyosabb betegségtől óvhatnak meg téged.

Szerencsére nem neked kell minden esetben eldöntened, hogy szükséged van-e egy jó parodontológusra. Ebben általában a fogorvosod biztos tanácsokkal tud majd szolgálni, sőt az is lehet, hogy már rendelkezik ezzel a tudással. De! Ha rendszeres fogínyvérzéssel küzdesz, ami még kellemetlen szájszaggal vagy netán sajgó fájdalommal is jár, mindenféleképpen érdemes célzottan egy parodontológus fogorvoshoz időpontot kérni.

Fordulj hozzájuk, keresd rendelőnket bizalommal!


Visszahívást kérek


Grand Park Dental fogászati szakrendelő

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

Tekintse át, hogy milyen szolgáltatásokat vehet igénybe fogorvosaink segítségével!

Megnézem
Fogorvosaink

Fogorvosaink

Fogorvosaink és munkatársaink várják, hogy szakszerű segítséget nyújtsanak a panaszaira.

Megnézem
Időpontfoglalás

Időpontfoglalás

Időpontot kérek fogorvosi kezelésre vagy szűrésre!

Megnézem
Kapcsolat

Kapcsolat

Írja meg miben segíthetünk és szívesen visszahívjuk!

Megnézem